top of page
SUNSHINE 1(2).jpeg

Behandlungen

earth-43930.png
CF recycle process.png

Clochard Fabrics geeft om het milieu en neemt actief deel aan het initiatief om garens een tweede leven te geven. 

Met het welzijn van onze planeet in het achterhoofd hebben we duurzame productieoplossingen geïmplementeerd, die essentieel zijn als het gaat om de bescherming van natuur en milieu. De Horizon-collectie wordt vervaardigd door middel van recycled textiel.
 

De collectie Horizon van Clochard fabrics is geïnspireerd op de elementen aarde, lucht, water en vuur. Horizon is een collectie die zowel binnen en vooral buiten kan worden toegepast. De kleurlijnen verwijzen naar het zomerse landschap en de kleuren van onze natuurlijke omgeving.
 

Zomer komt tot uiting door gebruik te maken van diverse patronen, structuren en kleuren. Vooral de Bouclé stoffen ISLA en REA vallen op als innovatie op gebied van outdoor stoffen. Daarnaast de TWIG met het tijdloze Pied-de Poule-patroon en het gestreepte LAND, al jaren populair als stof voor terrassen, prima te combineren met platweefsel Hazel en Cesar. 

Horizon-stoffen van Clochard Fabrics hebben Magic Home-eigenschappen en garanderen comfort bij dagelijks gebruik. Het belangrijkste kenmerk is hun hoge score op kleurechtheid tegen licht, waardoor de kleuren langer meegaan. De zachte afwerking maakt de stoffen aangenaam om aan te raken en hun technische specificaties maken een breed scala aan toepassingen mogelijk.
 

De Horizon-collectie wordt vervaardigd van 100% recycled textiel. Textiel uit productieafval wordt verwerkt tot garen en in een volgende fase nieuwe stoffen worden geproduceerd. Het proces wordt uitgevoerd zonder gebruik van water en dus zonder uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Stoffen produceren zonder afval, betekent een lage ecologische voetafdruk achterlaten, wat ons helpt een belangrijke rol te spelen in klimaatbescherming.

Global Recycled Standard
De stoffen zijn gecertificeerd door de Global Recycled Standard, waarin de eisen voor certificering van gerecyclede vezels zijn vastgelegd. Het GRS-programma heeft tot doel het gebruik van gerecyclede materialen te vergroten en tegelijkertijd te zorgen voor het milieu, de sociale omstandigheden of de beheersing van gebruikte chemicaliën die veilig zijn voor mens en milieu.

 

Oeko-Text Standard 100

Horizon stoffen zijn veilig voor zowel mens als milieu. Dit wordt bevestigd door het Oeko-Tex Standard 100 certificaat dat garandeert dat de stoffen vrij zijn van schadelijke stoffen en allergenen. Tegelijkertijd ontvingen de stoffen het Global Recycled Standard-certificaat, waarin de vereisten voor de certificering van gerecyclede vezels zijn vastgelegd. 

bottom of page